TIEDOTTEET


13.5.2023 KaakkoisRallin kuulumiset

Kaakkoisralli jäi meidän osaltamme ykkösen maalin jälkeiseen mutkaan. Ulosajon myötä rengas lähti vanteelta, niin ei päästy valitettavasti jatkaa matkaa ja vaikka vararengas olisikin ollut matkassa, niin ei ollut tarpeeksi katsojia nostamassa. Mutta mikä positiivista niin talvella ajettuihin pätkiin verrattuna ajo luonnistui yllättävän hyvin ja se näkyi positiivisesti kellossa!Tsekkaa myös meidän muut somet. Löydät meidät Facebookista, Instagramista ja YouTubesta nimellä @SalmelaMotorsport

Menossa mukana: Tampereen Koneistus ja LIT Media Productions

25.2.2023 Kuhmoisten rallin kuulumiset

Ja tässä olisi vielä kisaraporttia Kuhmoisissa ajetusta rallista koostevideon kera. Kolmanteen ja talven viimeiseen kisaan lähdettiin jälleen kerran parantamaan vauhtiamme. Kisaan mahtui pari ulkoilua, joista ensimmäinen tapahtui kakkospätkällä, kun Focus hyppäsi spoorista ulos ja ajautui nokka edellä hankeen. Onneksemme pakilla pääsi hangesta pois, koska paikalla ei ollut yhtään katsojia. Ensimmäisille pätkille lähdettiin kokeilumielessä hieman erilaisilla rengaspaineilla kuin ennen, mutta paineet osoittautuivat vääränlaisiksi, kun takapäästä lähti täysin pito, niinpä huollossa säädeltiin paineet aiemmin käyttämiimme paineisiin ja viimeisille pätkille saatiin taas nopeisiin mutkiin vähän enemmän pitoja. Kolmas ja nelospätkä menivät kohtuu hyvin ja ajoon sai taas hyvän tuntuman siihen saakka, kunnes syvä oja kutsui nelospätkällä. Ulosajon myötä tipahdettiin luokan viimeiseksi. Kotiin viemiseksi oli rikkoontuneen etupuskurin lisäksi muutamat pisteet maaliin pääsystä. Nyt pikku tauko ja sitten siirrytäänkin kesäralleihin. Odotus on, että ajaminen ja vauhti pitäisi olla silloin vähän paremmalla mallilla kuin nyt talvella.

Tsekkaa myös meidän muut somet. Löydät meidät Facebookista, Instagramista ja YouTubesta nimellä @SalmelaMotorsport

Menossa mukana: Tampereen Koneistus ja LIT Media Productions

Video: JENT Motorsport Video

12.2.2023 Hämeenlinnan rallin kuulumisetTässä olisi vielä kisaraportti Hämeenlinnan rallista koostevideon kera! Kisa meinasi peruuntua meidän osaltamme jo edellisenä iltana odottamattomien haasteiden vuoksi, mutta yön tunteina saimme haasteet ratkaistua. #MotorsportLifeEiOleAinaHelppoa Toiseen kisaan lähdettiin parantamaan vauhtia ja hakemaan lisää kokemusta autosta. Kisan edetessä ajo alkoi luonnistumaan ja jälleen kerran viimeisellä pätkällä ajo alkoi tuntumaan hyvältä, joskin koko kisan aikana vaivannut peräpään pidon puute aiheutti hieman epävarmuutta ajoon ja sitä myöten ei uskallettu ajaa mutkiin, niin kovaa kuin olisi haluttu. Kaiken kaikkiaan olemme tyytyväisiä ajosuoritukseen sekä autoon, joka muuten toimi teknisesti hyvin! Saimme taas kerättyä muutamat sarjapisteet kotiin viemiseksi ja sitä myöten olemme tällä hetkellä sarjapisteissä neljänsiä. Tästä onkin hyvä jatkaa ensi viikolla ajettavaan Kuhmoisten Sora-ralliin. Tällä kertaa Elias ei pääse kartturoimaan, joten kartturin penkille istahtaa Marko Mäkelä.

Tsekkaa myös meidän muut somet. Löydät meidät Facebookista, Instagramista ja YouTubesta nimellä @SalmelaMotorsport

Menossa mukana: Tampereen Koneistus ja LIT Media Productions

Video: JENT Motorsport Video

22.1.2023 Revontulirallin kuulumiset

Kisaan lähdettiin jännittynein fiiliksin, koska Rikulla oli 11 vuoden ajotauko takana ja kilpurina toimi juuri hankittu V1600 luokan Focus, jota ei keretty testaamaan metriäkään. Ensimmäisen pätkän lähdössä tuli jo pieniä haasteita, kun kartturin ikkuna ei enää mennytkään kiinni. Onneksi saimme pienen taistelun jälkeen ikkunan kiinni ja lähdimme pätkälle hieman sekavin fiiliksin. Ensimmäisillä neljällä pätkällä vauhti oli paikoitellen hyvää, mutta autoon ei löytynyt tarpeeksi luottoa, joten kärjelle jäätiin reilusti. Muutamia pieniä tilanteitakin oli matkan varrella, josta yhdestä löytyy videota 2:45 kohdilta tästä. Viimeinen pätkä alkoi sujua kunnolla, kun yritettiin käyttää vähemmän jarrua ja enemmän kaasua. Tästä kellokin tykkäsi, joten seuraavaan kisaan on hyvä lähteä hiomaan nopeampaa ajoa. Maaliin päästiin kuitenkin ilman isompia ongelmia ja virheitä. Tuloksena oli luokan neljäs kylläkin luokan viimeinen, mutta yhtä rallia rikkaampana. Saimme tärkeätä kokemusta autosta sekä Riku sai pitkän tauon jälkeen fiilistä ajamiseen. Iso kiitos Nestori Tiainen, joka hoiti huoltoamme! PS. Lähiaikoina tulemme paljastamaan Focukseen uuden teippauksen!

Video: JENT Motorsport Video

9.4.2020 Digital Racing eSM -ratasarjaan!
Pitkän hiljaiselon jälkeen kilpatiimimme aktivoituu ja tulemme osallistumaan tämän vuoden Digital Racing eSM-sarjaan! Elias Salmela lähtee haastamaan itsensä virtuaalisille radoille ja tavoitteena olisi päästä kohtuulisilla sijoituksilla maaliin. Kyseessä on siis AKK:n ja Suomen elektronisen urheilun liiton yhteinen Digital Racing eSM -sarja, jossa on jaossa molempien lajiliittojen SM-tittelit. Tällä hetkellä sarjaan on ilmottautunut 123 kuljettajaa. Kuljettajien työkaluna on Porsche 718 Cayman GT4 -kilpa-auto. Ensimmäinen osakilpailu käynnistyy sunnuntaina 19.4. klo 14.05 alkavilla vapailla harjoituksilla. Kilpailun finaalilähtö alkaa kello 18:00. Yle näyttää viiden osakilpailun mittainen SM-karsintasarjan suorina lähetyksinä Yle Areenassa ja Yle E-urheilun Twitch-kanavalla.

31.7.2019 Infovideo uusista kuvioista


18.3.2018 Tiedote
Alkuvuosi on ollut henkilökohtaisella puolella kiireistä aikaa, jonka vuoksi ralleja ei ole paljoa kerennyt kiertelemään ja videoiden julkaisut ovat tulleet miten sattuu. Motivaatiokin laski hieman edittikoneen huonoudesta. Tähän tuli onneksi muutos pari kuukautta sitten, kun uusi edittikone otettiin käyttöön. Tästä lähtien pääosin videot tullaan jatkossa julkaisemaan 4K-laadulla! Niinkuin olet saattanut huomata, nettisivuille on tullut pieniä muutoksia. Myös videoiden alkuun ja loppuun kehiteltiin introt ja outrot.

17.3.2018 Kisakuulumisia
Riku oli jälleen kartturoimassa Santalan Kimiä helmikuussa järjestetyssä Keuruun harrasterallissa sekä maaliskuussa ajetusssa F-Rallisarjan Jämsässä ajetussa osakilpailussa. Molempiin kisoihin lähdettiin hakemaan hyvää loppusijoitusta. Keuruulla kakkosen yleisörysässä auto lipsahti pellon puolelle. Auto saatiin takasin tielle, kiitos siitä yleisön, mutta aikaa kului useita minuutteja, joten hyvän loppusijoituksen havittelu jäi myöhempään kertaan. Jämsästäkään ei saatu täysin ehjää kisaa, kun edempänä ajanut auto tukki tien kolmos pätkällä ja menetimme siinä reilusti aikaa.

27.8.2017 Mänttä 200-ajo
Kotikisa meni Rikun ja Santalan Kimin osalta niin hyvin, että he pääsivät pokkaamaan luokkansa nelossijasta pytyt kotiinsa! Kolmossija jäi vain 2,4 sekunnin päähän.

24.8.2017 Tiedote
Tässä on pidetty pientä hiljaiseloa, koska edittikone päätti Neste Rallin alla, että 4K-laatuisten videoiden editti päättyy siihen paikkaan. Uusi edittikone oli kiikarissa, mutta päätettiin nyt toistaiseksi jatkaa videoiden julkaisua HD-laadulla, jota edittikone vielä suostuu suoltamaan ulos. Tällä viikolla edittijonoa on purettu Neste Rallin Päijälän ja Oittilan sekä viime kuun alussa ajetun Keurustarvike sprintin videokoosteilla. Loppuviikosta tai ensi viikon alussa on luvassa vielä Ruovedellä ajetusta asfalttisprintistä videokooste.

Lauantaina olisi pitkästä aikaa sellainen tilanne, että Riku on kartturoimassa numerolla 85. lähtevää Santalan Kimiä Mänttä 200 rallissa ja Antti on kuvaamassa yhden kameran voimin penkalla. Toivomme Rikulle ja Kimille menestystä kotikisaan ja Antille kunnon runkishowta.

31.3.2017 Yleinen tiedote
Nyt on talvikisat kuvailtu ja kohta päästäänkin kuvailemaan kesäkisoja. Kesällä onkin luvassa monenmoista tapahtumaa. Kalenterista näet ajantaisen listan missä kaikkialla olemme kuvailemassa. Hankimme kiireellä Kuhmoisten ralliin toisen videokameran ja pääsimme vasta penkalla testailemaan sitä. Vähän sähellykseksi se meni, kun niitä asetuksia olikin sitten riittämiin eikä niihin kerennyt perehtymään. Tulemme myös joissakin kesänkisoissa kuvailemaan myös ilmasta käsin! Perustimme juuri Salmela Motorsport nimisen toiminimen, jonka kautta vuokraamme meidän kuvauskalustoamme sekä teemme tilauksesta kuvauskeikkoja.

17.7.2016 Kuvauskalenteri
Sivuiltamme löydät nyt alustavan kuvauskalenterin vuodelle 2017. Kalenteri päivittyy sitä mukaan, kun Kitiin tulee uusia kisoja. Tänä vuonna kuvaamme satunnaisesti autourheilutapahtumia.

16.7.2016 Finnish Rally Action 2005-2014
Videolta löytyy kuvaamiamme kaatoja, tilanteita ja hienoja suorituksia vuosilta 2005-2014. Videoon pääset tästä.

8.7.2016 Tiimipaidat saapuivat
Posti toi juuri uunituoreita tiimipaitoja :)3.7.2016 Sosiaalinen media
Löydät meidät nyt myös sosiaalisesta mediasta! YouTube-kanavamme Salmela Motorsport ja Facebookin Salmela Motorsportin sivu ovat nyt avattu.

1.7.2016 Sivusto avattu
Salmela Motorsport sivusto on avattu. Tervetuloa!